Selecteer een pagina

Een ‘dayparty’ voor vrouwen die de kunst verstaan onbeschaamd ouder te worden. Dee, founder van het online platform AndBloom geeft een feestje voor al die vrouwen die haar missie een warm hart toedragen. En dat zijn er heel wat: vrouwen die ze portretteert voor haar boek, vrouwen die haar boodschap verfrissend vinden, vrouwen die Dee’s look en make-up inspirerend vinden. Het blijkt een bont gezelschap van meer dan 200 feestvierders. Dee is ook een van de vrouwen die ik heb geïnterviewd voor mijn boek. Zodoende ben ik, samen met een vriendin, ook van de partij.

coming of age

Dee inspireert wereldwijd honderdduizenden vrouwen met haar persoonlijke verhalen en fotografie.

AndBloom’s party et moi

Dit feest is natuurlijk de ideale gelegenheid om inspiratie op te doen, nieuwe mensen te leren kennen of om nieuwe ideeën voor een blog te krijgen. De DJ draait 80’s muziek, er wordt gezongen en geproost, de zon schijnt. I am ready to rock!

Op haar Instagram account spreekt Dee heel open over álles wat ouder worden voor haar persoonlijk betekent. Vele plussen maar ook de minnen komen aan bod. Daarnaast zet ze op een voor haar kenmerkende, kleurrijke manier vrouwen op de foto, haar Bloomers.

coming of age

Marion, een van de Bloomers

Op dit feest komt alles bij elkaar. Een schitterende verzameling prachtige vrouwen. Dansend, lachend, kletsend en feestend! Een ideale plek om al die vrouwen, die ik vooral ken via Instagram, nu eens live te ontmoeten. Hoe leuk is dat!

Ik moet toegeven. Het blijkt lastiger dan gedacht. Zoveel mooie, vrolijke, kleurrijke vrouwen bij elkaar zijn overweldigend merk ik.

Ik wil naar huis.

Blijkbaar ben ik toch niet zo’n netwerker te zijn, sta ik liever ver van het episch centrum toe te kijken hoe de overige feestgangers zich moeiteloos lijken te mengen in het feestgedruis. ‘Hier hoor ik helemaal niet bij’, denk ik terwijl de modeshow begint en ik voor de tweede keer aan mijn vriendin vraag of we naar huis zullen gaan. Vriendin lacht me uit en bestelt een mocktail. We moeten nog rijden dus alcohol gaat mij ook niet helpen als het al zou helpen. Buiten in het zonnetje, weg van de drukte, bespreek ik mijn status. Ik concludeer de diagnose ‘onrustige-vrouw-zonder-focus’. Vriendin geniet van de zon en de energieke vibe en lijkt nergens last van te hebben. Niemand lijkt ergens last van te hebben. Ik dus wel.

Ik zie vrouwen selfies maken en denk ‘dat zou ik ook moeten doen’. Ik zie vrouwen zichzelf voorstellen aan onbekenden en denk ‘zou ik ook kunnen doen’. Ik zie vrouwen foto’s maken in de fotobooth. Leuk voor de socials en ik denk ‘dat kan ik ook doen’. Ik zie heel veel zaken waarvan ik denk. ‘Zou ik ook kunnen doen’.

Maar ik doe niets.

Waarom? De sfeer is feestelijk en energiek. Er zijn allemaal vriendelijke mensen om me heen die zin hebben in een feestje. Maar soms wil ik wel maar dan zit het er gewoon niet in. Bij mij. Dan voel ik het niet. De nieuwsgierigheid en openmind maken plaats voor terugtrekkende bewegingen. Ik weet niet waarom maar ik voel me niet heel erg op mijn gemak en vind mezelf een oen omdat ik niet gezellig mingle met de rest.

‘Zullen we naar huis?’, vraag ik nog maar eens.

Soms zit ik zit helemaal in mijn hoofd en kan ik niet vrijuit connecten met mensen. Ik overdenk alle scenario’s en ben te zelfbewust bezig. Ik zit mezelf in de weg. In plaats van een free spirit  en met vertrouwen om me heen te kijken schenk ik aandacht aan wat zou kunnen gebeuren op een negatieve manier. Naarmate ik ouder word overkomt mij dit wel vaker. Dat ik minder op onderzoek uit wil gaan. Dat ik het fijner vind om alleen te zijn of me uitsluitend te omringen met vriendinnen die ik heel goed ken. Maar daarvoor ben ik niet hier. Deze vrouwen inspireren! Het is niet de bedoeling dat ik hier kampioen muurbloemen word.

coming of age

Dee in prinsessenjurk

Uit de drukte en in de zon gaat het beter. Maar binnen is het feest. Niet buiten. Dus we gaan naar binnen. Dee komt in een heuse prinsessenjurk de dansvloer op. Iedereen juicht en danst met haar mee. Telefoons worden in de lucht gehouden om zo het feestje vast te leggen. Het is een vrolijke bende. Mijn vriendin sleurt me de dansvloer op en de muziek en energie zorgen er dan toch voor dat ik niet zoveel denk maar gewoon doe. Het voelt een stuk beter. Voor een tijdje.

Deze vrouwen inspireren!

‘Zullen we nu naar huis?’, vraag ik weer. Vriendin kent me langer dan vandaag en besluit dat we naar huis gaan nadat ik met een paar mensen heb gesproken. De DJ, in zilver glitterpak, draait het ene na het andere eighties nummer. Dat is wel heel lekker. De meesten vrouwen hier (her)kennen elkaar voornamelijk via social media. Ze tetteren er lustig op los. Uiteindelijk stap ook ik uit mijn comfortzone. Waar maak ik me ook druk om? Het is gewoon heel gezellig om met Bloomers te kletsen.

De hapjes gaan rond en na twee kroketjes tomaat-mozarella en een glas witte wijn begin ik zowaar een beetje te ontdooien. Ik spreek Tamara, Dee, Luus en Marion. Ik complimenteer Dayenne met haar geweldige custommade jeans. Vriendin en ik eten kroketjes, drinken nog wat en dansen dat het een lieve lust is. En dan is het feestje al bijna voorbij.

coming of age

Tamara maakt een selfie waar ik met raar haar blij de lens in kijk.

Op haar Instagramaccount oppert Dee het idee om diners te gaan hosten voor kleinere gezelschappen. Om elkaar in een intiemere setting te leren kennen en te kunnen kruisbestuiven. Ik klik ‘me’ aan op de vraag of ik dat leuk zou vinden. Kleinere gezelschappen werken beter voor mij, al is het feest nog zo leuk!

Volg mij via Instagram voor de laatste (blog)updates

comingofagenl

Benieuwd naar het platform van Dee?

AndBloom

Meer weten over de fashion van Dayenne?

Customized jeans

Meer lezen? Lees hier mijn interview met founder van Chapter Fiffty, Irma Heuven.

Chapter Fifty