Selecteer een pagina

Er zijn zaken waar je nooit mee moet stoppen als je ouder wordt. Zingen, mascara gebruiken. Flirten op je vijftigste. Flirten is op een sensuele manier laten merken dat je geïnteresseerd bent in een andere persoon. Universeel worden twee zaken ingezet als er geflirt wordt: lachen en oogcontact maken. Dus geen domme openingszinnen maar oprechte interesse. Een leuke vraag of een welgemeend compliment. Flirten is voor de één een ‘way of life’ en de ander een struggle.

Vijftigers flirten niet graag?

Zelf flirten, zo weet ik uit ervaring, neemt helaas af naarmate je ouder wordt. Flirten vijftigers niet meer graag? Zijn we het verleerd, zijn we te moe, te bang, onzeker of te ongeïnteresseerd? Vinden we onze medemens niet aantrekkelijk genoeg? Wat het ook is, we moeten wel een beetje in the game blijven. Blijven oefenen! Flirten houdt jong en kan eng zijn. En elke dag iets doen dat je eng vind is nu eenmaal een goede zaak.

Soms flirt ik nog of wordt er met mij geflirt, al gebeurt dat veel te weinig naar mijn zin. Ik heb het ook lang niet altijd in de gaten. Een keer schatte ik een flirt een beetje verkeerd in. Of een beetje heel erg verkeerd. Die gebeurtenis zal ik niet snel vergeten.

flirten op je vijftigste

Flirten op je vijftigste

Van Corona hadden we nog nooit gehoord. Ik heb afgesproken om met vrienden naar een concert van De Dijk te gaan. Heerlijke band, ik heb er zin in. Even later sta ik, met een biertje in de hand, enthousiast mee te zingen met frontman Huub van der Lubbe. De sfeer is super en de biertjes smaken heerlijk. Het concert is inmiddels in volle gang en we zijn vanuit het midden van de zaal steeds meer naar voren gegaan. We willen de energie van de band optimaal ervaren. Goeie vibe, koud bier en live muziek. Wat kan je meer wensen?

“Leuke man toch”, tetter ik in het oor van een vriendin, “mooi pak draagt hij en die grote oren zijn eigenlijk best heel sexy”, zeg ik terwijl ik Huub nog eens bekijk. Ik zing vrolijk een deuntje mee en ondertussen lonk ik een beetje naar Huub. Een beetje flirten op z’n tijd kan geen kwaad nietwaar? Zo af en toe meen ik toch echt dat Huub zowaar terugkijkt. Verbeeld ik me dit of flirt hij écht terug?  Als een vriendin mij ziet loeren en vervolgens Huub ook naar mij ziet kijken, port ze me in m’n rug. Ze lacht en gebaart dat ze het ook zag.

“ik voel me een hele madam”

Connectie

Aha! Zie je wel! Ik heb een connectie met de zanger. Ik ben het flirten niet verleerd. Ik voel me een hele madam, en ja, doe nog maar een biertje! Tijdens het concert merk ik dat Huub geregeld naar me kijkt en lacht. Ik blaak van zelfvertrouwen en lach mijn liefste smile terug. Met mijn armen in de lucht hups ik vrolijk met de nummers mee. Dan loopt het concert ten einde en na het állerlaatste nummer (Dansen op de vulkaan) draai ik me naar m’n vriendencluppie ,die achter me staan, om:

“Oh, wat is dit leuk! En wat een heerlijke band! En die Huub maakt zo leuk contact met het publiek!” blaat ik tevreden.

Terwijl ik vertel  hoe leuk het concert was zie ik dat mensen om me heen mij verbaasd – bevreemd- lachend aan kijken. Een paar wijzen naar me en schieten flink in de lach. Ik kijk naar hen en kijk om me heen.

Wat raar.

De mensen kijken toch écht naar mij. Ik kijk naar mijn gulp. Zou die open staan? Ik scan mijn blik omhoog. En verstijf van schrik. Mijn mooie nieuwe blouse hangt tot aan mijn navel open. Alle knoopjes zijn los gesprongen, alleen het onderste knoopje is nog dicht.

Mijn- blouse- hangt – tot -mijn – navel -open!

En nee, ik draag geen hemdje eronder. Ik sta dus de hele avond zo ongeveer in m’n blote tieten naar Huub te lonken! Dáárom keek hij naar me. Hij lachte zich kapot natuurlijk!  OMG. Ik verstar, staar naar mijn eens spierwitte, ietwat verwassen bh (waarom heb ik ook niet een mooie aan!) en klap dan mijn lijf dubbel. Mijn vingers klauwen mijn blouse dicht. Zo hou ik de zaak stevig vast, terwijl ik bijkans hyperventilerend vraag of ik er al lang zo bij sta.

“Valt mee hoor, ik zag het net pas, toen je je omdraaide”,  zegt een aardige mevrouw terwijl haar vriendinnen zich staan dood te lachen.
“Ik zeg niks”,  zegt een vent met z’n armen over elkaar, ginnegappend naar z’n vrienden. Mijn eigen cluppie lacht me ook enthousiast uit. Van je vrienden moet je het maar hebben.

Flirten op je vijftigste

Ik heb ter plaatse, blozend en wel, m’n blouse dichtgeknoopt en de volgende dag fashiontape tussen de knoopjes geplakt. Vijftigers moeten absoluut blijven flirten. Een onschuldige flirt geeft het leven glans…. maar in een verwassen bh in een concertzaal rondhupsen op Dansen op de vulkaan is toch echt iets heel anders..

Vind je Coming of Age leuk? Help de blog groeien en vertel het aan je zussen, vriendinnen of collega’s.

Als je wilt weten waar je niet mee moet stoppen als je ouder wordt klik hier