Selecteer een pagina

Een paar maanden geleden ontving ik een mail van een Zuid Koreaans bedrijf met een verzoek. Of ik met hen wil samenwerken. Zij hebben een uniek product ontwikkeld en zien in mij een geschikte kandidaat om dit product te promoten. Dan kan ik daarna erover schrijven. Ga ik influencen in Zuid Korea?

Ik hou enorm van samenwerken. Vooral samenwerken met bedrijven lijkt mij een win-win situatie. Misschien mag ik wel naar Zuid-Korea om daar samen te werken. Dat ik als vrouw van de wereld, de ‘famous blogger from the North of Limburg just 200 km from Amsterdam’ ga sparren met de Zuid-Koreanen.

Is dit de start van een glansrijke influence-carrière? Ik schrijf de Zuid-Koreaan dus opgewekt terug dat ik nieuwsgierig ben naar het product en graag wil samenwerken. Ze antwoorden snel. Een reis naar Azië zit er helaas niet in. Dat is een beetje een domper.

We komen overeen dat ze mij het unieke product zullen toesturen zodat ik aan den lijve kan ondervinden hoe uniek en te gek het is.

Een paar dagen later ontvang ik een pakketje per post. Er blijkt een mooi zwart doosje in te zitten. Heel chique. Ik pak het uit en lees de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Dat wordt nog best ingewikkeld bedenk ik al snel.

In het doosje zitten apart verpakte smartfilms, voor elke dag één. Je kunt een smartfilm het beste vergelijken met een heel dun rechthoekig stukje smeltpapier.

coming of age

In deze smartfilm zit collageen, vitamine C, elastine en hyaluronzuur. Al deze stoffen geven de verouderde huid (de mijne in dit geval) een boost. De rechthoekige stukjes film gaan voor meer elasticiteit zorgen. Ze gaan mijn rimpels verzachten! Deze soort van smeltblaadjes ga ik elke avond voor het slapengaan gebruiken zodat mijn huid, nagels en haardos er na een maand weer fris en fruitig uit zullen zien.

Voor fris en fruitig ben ik in wel in. Ook voor een weelderige haardos en sterke nagels want die twee laten het nogal afweten de laatste jaren. Met een beetje geluk start ik deze zomer dus met lange weelderige lokken en een superfrisse uitstraling.

Nu vraag je je misschien af waarom ik smartfilms en niet gewoon een doosje met pillen toegestuurd kreeg. Collageenpillen zijn helemaal in. (Het schijnt je ook superfris te maken).

Een Japanse professor heeft onderzocht dat collageen eten of drinken niet zo handig is. Eer de werkzame stoffen bij je gerimpelde hoofd zijn aangekomen zijn ze al grotendeels afgebroken door je andere organen. Niet bijster effectief dus. Dezelfde Japanse professor claimt dat collageen veel beter wordt opgenomen door de binnenkant van je wang. Het wordt zelfs 92x beter door je wangslijmvlies opgenomen dan oraal. Zegt dus de Japanse professor.

Een klodder slijmerig spul zit nu achter mijn kies heel langzaam op te lossen.

Diezelfde avond pak ik nieuwsgierig een smartfilm uit het chique doosje. Een half uur voor het slapengaan plak ik een smeltblaadje tegen de binnenkant van mijn wang. Volgens de gebruiksaanwijzing zal binnen 10 a 20 minuten de smartfilm opgelost worden door mijn wangslijmvlies. Dan kan het verjongen en verfrissen beginnen.

Ik plak het flinterdunne blaadje tegen de binnenkant van mijn wang. Het smaakt niet heel lekker en heeft zeker niet de beloofde frisse muntsmaak. Ik zit in bed en voel hoe mijn smartfilm langzaam van de binnenkant van mijn wang naar beneden zakt. Met mijn wijsvinger probeer ik de zaak weer omhoog te hijsen. Dit mislukt. Een klodder slijmerig spul zit nu achter mijn kies heel langzaam op te lossen.

Hoe doen andere gebruikers dit? Op de website van mijn Zuid-Koreaanse vrienden is de ene beautyblogger nog enthousiaster dan de andere. Niemand heeft last van slijmerige hoopjes klodder achter kiezen, of vieze smaakjes.

Ik ben nog iets minder euforisch, dat is zeker. Maar als ik een beetje wil influencen zal ik toch met beste beentje voor moeten zetten. Niet opgeven en de zaak heel positief bekijken. Anders wordt het natuurlijk nooit wat met mijn internationale influenscarrière.

Man vraagt waarom ik met één bolle wang in bed zit

De volgende avond probeerde ik dus mijn andere wang. Ik ga direct liggen zodat de smartfilm niet weer naar beneden kan zakken. Dat gebeurt ook niet maar nu plakt de het ding aan mijn kiezen vast. Gadver. Ik blaas mijn wang bol zodat de binnenkant van mijn wang mijn tanden niet kan raken en wacht geduldig totdat het goedje is opgelost. Dat duurt best lang. Mijn wang voelt een beetje verdoofd aan. Vreemd gevoel.

Man vraagt waarom ik met één bolle wang in bed zit maar ik kan niet antwoorden met een opgeblazen wang. Anders had ik hem graag verteld over mijn aanstaande Koreaanse carrière.

Wekenlang plak ik elke avond dat ding tegen mijn wang. Zou die Japanse professor eigenlijk wel gelijk hebben? Ik begin een beetje genoeg te krijgen van dit avondritueel.

Ik stel deze vraag aan twee professionals, een huiddeskundige en een voedingswetenschapper. De Japanse professor heeft geen ongelijk maar ook niet helemaal gelijk zo blijkt.

Er zijn zeker signalen dat wangslijmvlies beter collageen opneemt dan darmen. Maar het onderzoek staat nog in de kinderschoenen en eigenlijk weet de wetenschap hier nog veel te weinig van. (Wat ze trouwens wel weten is dat opname via de darmen (pillen/oplosdrankjes) bijna geen effect heeft).

Het onderzoek dat de Japanse professor heeft gedaan is een labstudie. De smeltblaadjes zijn in het laboratorium onderzocht, niet op tienduizenden wangslijmvliezen van mensen zoals ik. Vind ik beetje jammer.

Toch plak ik dapper door. Wie fris en fruitig wilt zijn moet er wat voor over hebben. Heel gebruiksvriendelijk kan ik de strips niet noemen. Lekker ook niet maar met een beetje geluk straal ik zometeen door het leven en word ik het toonbeeld van de smartfilm-tegen-wang-plak-beweging.

Ik vrees dat mijn influenscarrière een vroege dood zal sterven

Na een maand plakken zie ik niet veel gebeuren. Mijn nagels breken nog net zo dapper af. Mijn huid is gewoon, mijn huid. Het enige dat opvalt zijn de nieuwe babyharen die ik erbij heb gekregen. Maar wil ik daarvoor elke avond met een rare smaak in mijn mond in bed liggen? Inclusief bolle wang?

Ik zal mijn Zuid-Koreaanse vrienden laten weten dat ik geen opzienbarende voordelen heb kunnen waarnemen.

Ik vrees dat mijn influenscarrière een vroege dood zal sterven en ik voorlopig niet als de ‘famous blogger from the North of Limburg, just 200 km from Amsterdam, naar Zuid-Korea zal vliegen om de unieke smeltblaadjes te promoten.

coming of age

 

Wil je het zelf uitproberen?

Ga dan naar Primine en bestel een doosje. Als ik een hele goede influencer zou zijn had hier een kortingscode gestaan zodat je een voordeeltje had. Maar ja. Je hebt het vast al in de gaten. Dat ben ik niet.

Koreaanse vrienden

Lees hier over mijn boekenavontuur:

op bezoek bij mijn uitgever