Selecteer een pagina

Samen een weekend weg. Naar zee.

Wég van de strijk, de was, het thuiswerken en de kinderen.

Man en ik hebben een heel weekend met z’n tweetjes!

Tijdens het inpakken van de weekendtas verheug ik me al op lange strandwandelingen. Op een take-away diner van Sergio Hermans restaurant Blueness en het relatie spel Vertellis. (Ik bereid me altijd goed voor en google op lekkere restaurants). Het is een hele tijd geleden dat we samen een weekend weg waren.

Sergio

De eerste dag vliegt om, Sergio’s diner is voortreffelijk!  De tweede dag schijnt de zon nog feller, we wandelen, eten lekkere broodjes, wijzen elkaar mooie en spuuglelijke huizen aan en praten over van alles en nog wat. Aan het einde van de dag nestelen we ons in het zonnetje op ons terras, een Belgisch biertje bij de hand. Niks kan ons gebeuren.

relatie spel vertellis

Goed Gesprek

Nu ken ik Man al héél erg lang en ik weet dat hij bepaald niet zit te wachten op een goed gesprek over onze relatie, de toekomst en de liefde in het algemeen.

Maar nu we met z’n tweetjes erop uit zijn, heerlijk in het zonnetje zitten, vind ik dit het perfecte moment voor een diepgaand, liefdevol gesprek over ons huwelijk. Gewoon de afgelopen jaren eens doornemen. Wat kan beter en waar worden we blij van? Een beetje relativeren en analyseren. Heerlijk!

Een Gesprek moet echter voorzichtig aangevlogen worden want zodra Man in de smiezen krijgt dat er wellicht over zoiets vreselijks als:

  • emoties -of nog erger-
  • gevoelens gepraat moet worden,

verandert de sfeer. En meestal niet ten goede. Dat gaat nu niet gebeuren, ik ben voorbereid en heb niet alleen maar restaurants zitten googlen thuis.

Het zit ‘m in de voorbereiding. Ik ben niet voor één gat te vangen. Om het gesprek precies in de juiste richting te draaien, heb ik namelijk munitie in de weekendtas gestopt.

Relatie spel vertellis

‘Vertellis, Inspirerende en waardevolle gesprekken met je geliefde’ heet mijn munitie. Een vraag en antwoord kaartspel – de relatie-editie ook nog! – waardoor je op natuurlijke wijze op heel andere gesprekken komt dan kinderen en werk.

Ik maak het zwarte doosje open en wil net een kaartje pakken, als Man plots zegt

“Doe je ogen een klein beetje dicht en kijk eens in de richting van de zon..”

Ik klap snel het doosje dicht. Er huizen dus wel romantische vibes in mijn lief!

Ik moet ook eens stoppen met alles voor hem in te vullen. Geef die man wat ruimte en zie wat er gebeurt, denk ik tevreden glimlachend.  Ik sluit mijn ogen en kijk zoals gevraagd in de richting van de zon. Man schuift nog dichter naar me toe en terwijl ik op de tast zijn hand zoek voor optimale romance hoor ik hem zeggen:

“Heb je je ogen dicht..?

Ik mompel verwachtingsvol ja

“Nu zie je miljoenen kleine witte puntjes.. in het midden van de zon..”, zegt hij zachtjes in mijn oor.

Ik zie een oranje licht, zonder witte puntjes,  maar who cares.. dit wordt Ons Moment.

Man vervolgt

“Die witte puntjes zijn gamma stralen, of eigenlijk is het kosmische straling. Dit zijn spelregels op atomair niveau”

Ik doe één oog open en kijk voorzichtig naar Man. Hij heeft zijn ogen nog steeds dicht, zijn hoofd omhoog richting de zon.

‘Ruimte’ denk ik. ‘Geef de man wat ruimte’. Ik sluit mijn ene oog weer.

“Een ster is een fusie reactor”, spreekt Man tevreden verder.

“Neutrino, is een elektrisch elementair deeltje”, hoor ik terwijl het zonlicht als een fel oranje bal in mijn gesloten ogen schijnt. Oranje is eigenlijk een hele mooie kleur bedenk ik. Een mooie kleur voor een zomerjas ofzo.

Het heeft te maken met een kernsplijting”  even later kabbelen de woorden  ‘atomen’  –  ‘waterstof’ voorbij. Met mijn Belgisch biertje zittend in het zonnetje droom ik verder over de kleur oranje wanneer opeens een einde aan het verhaal wordt gemaakt met de conclusie.

“Je kunt in een atomaire printer broccoli bouwen.. uiteindelijk”.

Man gaat rechtop zitten en kijkt me vol zelfvertrouwen aan.

“En weet je?  Als we van een ster kunnen tappen, hebben we altijd energie”, besluit hij triomfantelijk.

Dronken is hij niet want we hebben net één biertje op. Heel erg nerdy is hij eigenlijk ook niet, daar is hij veel te sociaal, zorgzaam, lief en bourgondisch voor.

Wat nu?

Atomen en Vertellis

Ik begrijp niets van zijn atomen. Dit Gesprek gaat bepaald niet mijn romantische kant op. Dit gesprek gaat overduidelijk zijn kant op. En dat is de kant van de quantum fysica, de zwarte gaten. Deze situatie vereist een daadkrachtige aanpak anders zit ik hier nog uren met een incarnatie van Wubbo Ockels te zitten.

Ik recht mijn rug,  ga er eens goed voor zitten en pak het Vertellis-doosje.

Man ziet het doosje. Kijkt naar het doosje en kijkt me een beetje verslagen aan. Hij zakt terug in zijn stoel en wacht af. Ik krijg bijna medelijden met hem als ik de eerste vraag voorlees.

Wat zou je deze maand doen wanneer je niemand in de omgeving had om voor te zorgen of om rekening mee te houden?”

Toekomstdromen

En dan, met een koud Brugs Zotje in de hand, vertellen we wat wij zouden doen. We vertellen over verre reizen naar Colombia of Brazilië. Alleen met een rugzak (ik). We vertellen over lekker werken op een plek waar je zeker weet dat je niet gestoord gaat worden (hij). We blijken allerlei onbesproken plannen, zorgen en dromen te hebben. We pakken al weer een volgend kaartje en zo werd het nog een hele gezellige, romantische avond.

Tip van mij als je een partner hebt die van nature niet zo graag  over zijn gevoelens praat. Koop Vertellis. De relatie-editie!

Bekijk hier het relatie spel vertellis.

Lekker eten in Cadzand? https://www.bluenessbar.com/

Vind je mijn blogs leuk om te lezen? Help Coming of Age groeien, deel mijn blogs en volg me op Facebook en Instagram.